Dış Gebelik Nasıl Teşhis Edilir?

Dış Gebelik Nasıl Teşhis Edilir?
Yayınlama: 22.05.2024
1
A+
A-

Kısa süre öncesine kadar dış gebeliğe bağlı anne ölümleri gebelikte anne ölümleri içinde birinci sıradaydı. Dış gebelik belirtileri genel olarak oluşan kişiler de daha çok baş dönmesi, halsizlik, sersemlik, ağrı bu gibi sağlık problemleri ve etkiler gözlenmektedir.

Dış gebelik, döllenen yumurtanın rahmin içine değil de başka bir yere tutunduğu gebelik türüdür. Bazı durumlarda ise karın arasında, yumurtalıklar da ya da rahim ağzında oluştuğu da görülmektedir. Fallop tüpleri bir bebeğin ilerlemesine imkân veremeyecek kadar dar olduklarından normal şekilde olmazlar.

Dış Gebelik Nasıl Anlaşılır?

Daha çok yumurtanın esneme yaparak bu fallop tüplerini patlattığı şekiller de sağlık sorunları arasında karşımıza çıkmaktadır. Dış gebelikte oluşan sağlık sorunları genel olarak hamile bayanları son derece etkilemektedir. Dış gebelikte pek çok kişinin de tercih ettiği önemsememe durumu sizin için büyük bir tehlike oluşmasına neden olabilir. Bu yüzden dikkat edilmesi gerekir.

Dış Gebelik Tedavisi

Bu ağrılar arada geçip yine oluşabilir ya da devamlı şekilde görülebilir. Dış gebelik benzeri durumların belirtileriyle karşılaşıldığı anda her zaman hekime görünmek gerekebilir. Oluşan gebelik dış gebelikse embriyo kesin olarak kaybedilmekte ve anne hayatı da mühim şekilde tehlike altında kalmaktadır.

Embriyolar dış gebelik durumlarında yaşama şansı bulunmamakta. Sağlıklı tedavi yöntemleri ise daha çok doktorunuzun size kullanmanızı önerdiği ilaç tedavileri ile sağlanabilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.