Gebelikte Beslenme

Gebelikte Beslenme
Yayınlama: 22.05.2024
Düzenleme: 22.05.2024 17:59
1
A+
A-

Gebelikte dengeli bir beslenme alışkanlığı ile sıvıyı bol miktar da aldığınızda, doktorunuzun verdiği preparatları düzenli olarak aldığınızda, kilo almak, sağlıklı gebelik dönemi geçirmek, sağlıklı bir bebek doğurmak ve sonrasında formunuzu korumak için size düşenleri yerine getirmelisiniz.

Sağlıklı ve kaliteli bir gebelik dönemi beslenme geçirmek, rahat bir lohusalık geçirmek ve lohusalıkta bebeğinize verdiğiniz sütün kaliteli olmasını sağlamak için gebelikte beslenme alışkanlıklarınızı tekrar gözden geçirmeniz gerekmektedir. Beslenme de atılan olumlu adımlar mutlaka hem size hem de bebeğinize yararlı olacaktır.

Gebelikte En Doğru Beslenme Şekli

Beslenme konusunda iyileştirmeler doğum sonrası dönemde ihtiyacı olan demir ve vitamin kanalları oluşturmasını sağlar. Gebelik dönemi; protein, minarel,  vitamin, ve temel elementlerin ihtiyacının arttığı bir dönemdir. Bu ihtiyacı karşılamak için size yol gösterecek değişen işlevleri sayesinde bu ihtiyaçlarınızı karşılamış olacaksınız.

En Yararlı Besinler

Gebelikte beslenme şekli, tüm temel besin maddelerinden düzenli olarak alınması şeklindedir. Temel madddelerinin yağ ve şeker miktarı yüksek gıdalar hariç hergün belli miktarlarda mutlaka alınmalıdır. Şeker ve yağ miktarı yüksek olan gıdalar ise besleyici özellikleri yüksek olan gıdalardır bebeğinize yararı yoktur.

Alacağınız demir bebeğinizin demir depolarının oluşmasında önemlidir. Bu demir ihtiyacının besinlerden karşılanabilmesi için gerekli besin miktarı fazla kalori içerir bu yüzden doğru beslenme biçimi değildir. Gebelikte öğün sayısını en az beş olacak şekilde tekrar ayarlamanız gerekmektedir.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.