Kalorisi Yüksek Kilo Aldıran Yiyecekler

Kalorisi Yüksek Kilo Aldıran Yiyecekler
Yayınlama: 26.04.2024
2
A+
A-

Bazı insanlar için kilo almak kilo vermekte zorlanan insanların zorlandığı kadar zor bir iştir. Bunun nedeni kişinin kilo aldıran yiyecekler tüketmek yerine yanlış ve sağlıksız beslenme yöntemlerini kullanıyor olmasıdır.

Şu ana kadar dışarıda duyduğunuz bilgilerin tamamını unutun ve kilo almak için tüketmeniz gereken besinlere odaklanın. Kilo almanın şartı gün içinde tükettiğiniz kalori miktarından en az 400 kalori daha fazla almaktır. Her gün 400 kalori vücudunuzda depolandığında kilo aldığınızı göreceksiniz. Bunun için de sağlıksız beslenme yerine kalorisi yüksek besinleri tercih etmeniz gerekiyor.

Kalorisi Yüksek Besinler

Bitkisel Yağlar: Zeytinyağı, kanola yağı, fıstık yağı ve soya yağı

Kuruyemişler: Ceviz, fındık, fıstık, badem gibi kuruyemişler ara öğün olarak her gün tüketilmelidir.

İçecekler: Muz, hurma, bal ve süt kullanılarak elde edilen içecek her gün bir bardak tüketildiği taktirde kilo almanıza fayda sağlayacaktır. Sağlıksız tatlandırıcılı içecek yerine bu şekilde doğal karışımlar daima sağlıklı olacaktır. Farklı versiyonları da denenebilir. Örneğin ananas, kuru incir ve kuru üzüm ezmesi sütle karıştırılarak tüketilebilir.

Baklagiller: Özellikle pirinç bol miktarda tüketilmelidir.

Et Ürünleri: Somon başta olmak üzere omega-3 bakımından zengin balıklar, kuzu ciğeri ve kırmızı et.

Diğer Ürünler: Susam, Hindistan cevizi sütü, susam, fıstık ezmesi ve yulaf ezmesi.

Sağlıklı kilo almak için bu gibi kalorisi yüksek kilo aldıran besinleri tüketerek kilo almanız mümkün. Aynı zamanda aldığınız kilo sağlıklı besinlerden oluştuğu için vücut sağlığınız için de önemlidir.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.