Başhekim Ve Başhekim Yardımcısı Maaşları

Başhekim Ve Başhekim Yardımcısı Maaşları
Yayınlama: 19.04.2024
1
A+
A-

Tıp eğitiminin tamamlanmasından sonra akademik kariyerin ardından başhekim olunabilmektedir. Bu noktada başhekim ve başhekim yardımcısı maaşları merak edilir.

Başhekim Yardımcısı Ne Kadar Maaş Alır 2024?

Bu yıl için güncellenmekte olan başhekim yardımcısı maaşı ne kadar 2024? En düşük olan rakam 31.790 iken ortalama olan tutar 39.740, en yüksek olan tutar da 48.060 TL olarak belirlenir. Bu nedenle kişilerin alacakları maaşlarda bulunulan konum ve de kıdem ya da çalışılmakta olan kurum son derece etkili olur. Aylık olarak ortalama maaşlar bunlar olduğu için de kişilerin maaşları da bu rakamlar arasında değişiklik gösterir.

Başhekim Nasıl Olunur?

Tıp fakültesinin bitirilmesinden sonra zorlu bir akademik sürecin tamamlanmasıyla, başhekim olabilmek mümkün olabilmektedir. Başhekim nasıl olunur açıklanacak olursa;  İlk olarak 6 yıllık tıp fakültesinin bitirilmesi gerekir. Daha sonra tıpta uzmanlık eğitimi sınavına girilerek, bir branşın seçilmesi gerekmektedir. Ardından uzman doktorluk eğitimi tamamlanmalıdır. Bu süreçlerin ardından kamu kurumunda ya da özel bir kurumda en az 5 yıl tecrübenin kazanılması gerekmektedir. Gerçekleştirilen akademik çalışmalar sonrasında profesör unvanını almaya hak kazanıldığında, başhekim olarak görev almaya başlanabilir.

Başhekim Yardımcısı Nasıl Olunur?

Günümüzde başhekim yardımcısı nasıl olunur sorusu merak edilen konular arasındadır.  Açıklanacak olursa; tıp eğitiminin tamamlanmasının ardından TUS sınavına katılmak gerekir. Ardından bir branş seçilerek, gerekli eğitimler tamamlanmalıdır. Daha sonra akademik çalışmalar sayesinde atama yolu ile başhekim yardımcısı olabilmek mümkün olmaktadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.